Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Медицинският университет в Пловдив въведе противоепидемични мерки

Медицинският университет в Пловдив въведе от днес противоепидемични мерки. Това става със заповед на ректора на висшето училище проф. Мариана Мурджева.  Причините за тях са  заради  повишаващата се заболеваемост от COVID и респираторни заболявания, както и очакваната
грипна вълна. С мерките се цели намаляване на циркулацията на вирусите и защитата на здравето на студентите, служителите и преподавателите. Според заповедта трябва да се извършва редовно проветряване и дезинфекция на работните помещениs. Необходимо е да се спазват правилата за хигиена на ръцете- миенето им с топла вода и сапун и подсушаването им или третирането им с дезинфектанти.

Силно се препоръчва в сградите на МУ-Пловдив да се носят хирургични маски или респиратор FFP2, които да покриват плътно носа, устата и да обхващат брадичката. Да се осигури спазването на дистанция в помещенията, където възможност и поставянето на ваксина  В университета няма да бъдат допускани на работа или на учебни занятия хора, които кашлят, имат хрема или други симптоми на респираторни заболявания, като например затруднено дишане, загуба на обоняние и вкус.

При наложена карантина на студентска група няма да се провежда дистанционно обучение. Пропуснатите практически упражнения ще се отработват, след като ограниченията отпаднат.

Източник: 24 часа

Подобни публикации

Back to top button