Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Кондуктори в автобусите в Пловдив няма да има

До края на октомври започва ударно монтиране на оборудването в автобусите от градския транспорт в Пловдив, съобщи на пресконференция Николай Недялков, представител на фирма “Тикси”, която обновява системата за електронното таксуване в града.

Сегашното оборудване е остаряло, на повече от 7 години и е без гаранция. Екипът на “Тикси” прави оглед на автобусите, за да прецени кое остава и кое се маха. Евентуално само терминалите при шофьорите могат да се трансформират за продажба на билети.

Кондуктори в рейсовете няма да има, но ще има контрольори, които на първо време ще работят съвместно с “Общинска охрана” и “Общинска полиция”.

В пълен обем системата трябва да стартира през юни 2024 година. Три месеца преди крайния срок трябва да стартира процедурата по сертифициране за онлайн плащането.

След въвеждането на цялата система ще започне да се прилагат нови методи на разплащане с превозвачите, а именно – на километър пробег. Това е предвидено в подписаните споразумения с транспортните фирми още при “Индра” и предстои да се приложи уговореното, съобщи директорът на ОП “Организация и контрол на транспорта” Георги Стоилов.

Източник: Фокус

Подобни публикации

Back to top button