Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниТОП новини

Eкоинициатива поощрява рециклирането и четенето в София, Пловдив и Бургас

Екоинициативата „Книги за смет“ поощрява едновременно рециклирането и четенето. Есенното издание на проекта започва в Бургас на 9 септември, в Пловдив – на 10 септември, и ще завърши в София – на 1 октомври, съобщават организаторите.

Желаещите да се включат в Бургас ще могат да го направят пред хипермаркета на ул. „Янко Комитов“ 8 и пред Пантеона. В Пловдив инициативата също ще се състои на две места – пред хипермаркета на бул. „Пещерско шосе“ 36, както и пред Военния клуб в града. В столицата ще се събират отпадъци на паркинга на бул. „Ген. Тотлебен“ 36.

Тази година събитията от инициативата започнаха през април и май, като в първия етап на кампанията бяха събрани над 5 тона пластмаса.

Според регламента на „Книги за смет“ всеки, който предаде килограм, годна за рециклиране пластмаса, получава книга по избор. Организаторите препоръчват на желаещите да се включат в есенното издание на кампанията да носят пластмасата, опразнена от съдържание, почистена и смачкана, за да заема по-малко място. Те припомнят, че сред отпадъците, които няма да бъдат приемани, са блистери от лекарства, туби от масла, домакински електроуреди.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button