Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Две нови детски градини отварят врати в Пловдив

Новото крило на детска градина „Зорница“ в район „Южен“ и новата сграда на детска градина „Каменица“ в район „Централен“ са завършени и до няколко седмици в тях ще влязат първите деца. Сградите са построени по програма “Региони в растеж” по проект за 10 млн. лева, съобщиха при откриването на градините от Община Пловдив.

В градината в “Южен” ще има 125 деца, разпределени в пет групи. Придобивката в района е от съществено значение, тъй като социалната инфроструктура значително изостава от темпа на развитие на жилищното строителство, посочи зам.-кметът по строителството Тошо Пашов. Зам.-кметът по образование Владимир Темелков допълни, че в района ще бъде построена и нова детска ясла за 10 групи.

В новата сграда на детска градина „Каменица“ има помещения за шест групи, занималня, спалня, кухня за приготвяне на храна на място и трапезария. Изградени са и шест детски площадки в приобщената част от двора на училище “Св. Паисий Хилендарски”.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button